Home Novel Cinta From Boss with Luv
Bab 47

Sedang aku leka menyediakansarapan Encik Faries. Aku dikejutkan dengan bunyi loceng dari pintu bilik EncikFaries. Aku mengerutkan dahi. Siapa pula yang datang awal-awal pagi? Si Medusatu ke? Aku segera menuju ke pintu lalu membukanya. Tekaanku salah bila orangyang berada di hadapan pintu adalah seorang mat saleh lelaki siap berpakaianseragam hotel dia menolak troli.

 

“Goodmorning madam, breakfast for Mr. Faries,” ujar butler hotel lalu menolak troliberisi sarapan pagi ke dalam bilik Encik Faries. Troli ke ruang berhampirandengan meja yang tersedia.

 

“Ohok, thank you,” jawabku agak terkejut kerana selama kami di sini Encik Fariestidak pernah memesan breakfast dari Hotel inilah kali pertama. Dan siapa yangmemesan breakfast untuknya? Encik Faries sendiri?

 

Butleritu menyerahkan aku sebuah leather clip bersama sekeping slip untuk akutandatangani. Sebaik sahaja aku menurunkan tanda tangan di atas slip tersebutaku menyerah slip itu kembali kepadanya. Butler itu menyambut lalu tersenyum.

 

“Enjoyyour meal,” ujarnya lalu meninggalkan bilik hotel. Aku menutup pintu kembali.Aku menghampiri troli lalu membuka penutup yang menutupi platter breakfastEncik Faries. Scramble egg, omelet, toast tomato dan baked potato semuanyaberada di dalam satu pinggan. Aku mengerutkan dahi. Kalau Encik Faries yangmemesan breakfast kenapa dia tidak memberitahu mereka untuk mengasingkanmakanan tersebut di dalam piring berasingan. Sedang aku berfikir sendiri pintuloceng berbunyi lagi. Aku menutup platter breakfast Encik Faries lalu menuju kearah pintu dan membukanya perlahan.


Bulatmataku bila melihat Ernisa berada di muka pintu. Dia tersenyum sinis memandangNasha di muka pintu. “Excuse me,” ujarnya lalu masuk ke dalam bilik tanpa dipelawa terlebih dahulu. Aku menjeling bila dia berbuat demikian. Dah starthendak timing dengan aku lah perempuan ni. Sekel kepala kang baru tahu. Akumenutup pintu.

 

“Wahbreakfast dah datang..I’m famished..Nasha you selalu datang bilik Faries ke??,”soalnya lalu duduk di atas katil Encik Faries. Dia membuka penutup breakfastplatter, tangannya mencapai garfu dan menyucuk omelet. Cebisan omelet disuapkan ke dalam mulutnya yang sudah bergincu merah darah ikan. Tahulah akusiapa yang memesan breakfast untuk Encik Faries siapa lagi kalau tidak siErnisa. Apa Ernisa masih belum mengetahui akan perangai Encik Faries ke? Selamadia keluar dan makan bersama, Ernisa tidak pernah perasan cara dan perangaiFaries? Pelik aku dengan Ernisa ni. Ada hati hendak mengorat Encik Faries namundia tidak perihatin langsung tentang perkara yang Faries suka dan tidak suka.

 

“Selalu..tidurpun selalu,” jawabku antara dengar dengan tidak. Malas aku hendak melayansoalan Ernisa. Dah tentu-tentu aku PAnya. Tentulah aku selalu ke biliknyamembantu menguruskan keperluannya. Yang dia tanya soalan mengakal begitukenapa? Apsal jealous?

 

“Tidurpun selalu????,” soalnya dengan wajah keliru bila dia seakan terdengar jawapanitu yang keluar dari mulut Nasha.

 

“Ehyou salah dengar..selalu datang sahaja..sebab I’m his PA,” jawabku cubamembuahkan senyuman pada si Medusa tu. Kalau ye aku tidur dengan boss akukenapa? Boss aku tu suami aku? Ringan sahaja mulutku hendak memberitahu siMedusa tu akan status kami. Tapi aku menahan diri untuk berbuat demikian. Akutidak mahu mengundang masalah dengan Encik Faries. Tapi kelakuan Medusa tukadang-kadang menduga kesabaran aku.

 

Kamimenoleh kearah kamar mandi serentak sebaik sahaja terdengar pintu kamar itu dibuka. Faries keluar dan dia kelihatan terperanjat bila Ernisa turut ada didalam biliknya. Apa Ernisa tujuan Ernisa bertemunya di sini? Faries malashendak bertanya kerana Ernisa suka membuat perkara mengikut suka hatinya. Makadia tiada kuasa untuk melarang atau menegah perbuatan Ernisa kerana wanita ituakan tetap berbuat demikian mengikut naluri hatinya.

 

“Wahsayang..your after shave cologne smell so nice..,” ujar Ernisa lalu bangkitdari katil. Tanpa segan silu dia memeluk Faries erat.

 

Akuhanya mampu menahan rasa bila Ernisa sewenang-wenangnya memeluk Encik Faries dihadapanku dan apa yang membuatkan aku sedih Encik Faries tidak melarang malahmembiarkan sahaja Ernisa memeluknya.

 

Akumengalihkan pandangan kearah lain bila Encik Faries menoleh memandang ke arahkumungkin dia mahu melihat reaksiku. Aku mencapai baju dan seluar jeans EncikFaries lalu mendekatinya. Mata Encik Faries tidak lepas dari memandang wajahku.Aku cuba menunjukkan wajah selamba menandakan aku tidak terasa dengan perbuataanErnisa itu.

 

“ErnisaI’ll need to change and get ready..meet me upfront,” tegur Faries perlahan bilaErnisa masih tidak mahu lepas dari memeluknya. Aku menyerah baju dan seluarkepada Encik Faries. Faries menyambut.


Diamerasa serba salah dengan Nasha kerana Nasha isterinya dan kerana dia mahuperkahwinan mereka di rahsiakan maka Nasha tidak mampu berbuat apa-apa. Diajuga tahu Nasha merasa sakit hati dan kecewa dengannya, namun riak di wajahNasha tidak sedikitpun menunjukkan bahawa dia merasa kecewa. Atau Nasha tidakkisah Ernisa berbuat begitu padanya? Kalau Nasha benar-benar sayang padanyaNasha tidak akan sanggup berhadapan dengan situasi begini?

 

“Changelah I tunggu sampai you siap, anyway I belum breakfast lagi,” jawab Ernisadengan suara manja. Faries mengeluh perlahan kerana Ernisa berdegil tidak mahumelepaskannya.

 

Akuingin keluar dari bilik Encik Faries kerana aku tidak sanggup melihat dramamereka. Hatiku benar-benar sakit dengan kelakuan mereka berdua. Ernisa yangtidak umpama orang lain berada di bilik Encik Faries manakala Encik Fariestidak pula menjaga hatiku. Aku kan isterinya? Mana mungkin aku dapat bersabarmelihat wanita lain memeluk suamiku. Cuba Encik Faries berada di situasiku.Adakah dia bisa melihat sahaja aku di peluk lelaki lain tanpa merasa marah dansakit hati. Sebelum air mataku mengalir lagi aku mengambil keputusan untukkeluar dari biliknya kerana aku tidak dapat bertahan lagi. Aku ingin pergi bilaEncik Faries sempat menarik tanganku agar aku jangan pergi. Aku memandangwajahnya.

 

“Pleasedon’t go..stay..,” ujarnya tanpa mengeluarkan suara.

 

Tangankudi lepaskan perlahan. “Breakfast?? Apa breakfast yang you pesan?,” ujar Farieslalu meleraikan pelukan Ernisa.

 

“Internationalbreakfast,” jawab Ernisa lalu membuka penutup platter breakfast yang di pesanbuat dirinya dan Faries.

 

“Itak suruh you order breakfast for me Ernisa..I don’t take heavy breakfast, Ihave my own special diet,” jawab Faries lalu memandang wajah Nasha. Dia tahuNasha sudah menyediakan oats untuknya. Dan dia akan makan makanan yang disediakan Nasha.

 

“Diet??Really no wonder you look so fit and healthy..,” ujar Ernisa. Memang dia tidaknafikan untuk jejaka, Faries memiliki badan yang menarik dan fit. Sudah menjadiigauan para wanita teruja bila melihat lelaki yang mempunyai six pacs.

 

“YesI’m on diet and don’t take heavy food in the morning..so can you please excuseme and meet me upfront.., I’ll need to change now,” ujar Faries dengan suaraserious. Dia tahu jika dia tidak bertegas Ernisa akan bertambah lorat.

 

“Ok..okI jumpa you di lobby..Nasha are you coming??,” tegur Ernisa kerana Faries hanyamenyuruhnya pergi dan tidak menyuruh PAnya keluar sama.

 

“Nashaneeds to be here to assist me,” ujar Faries.

 

“Ohok..,” jawab Ernisa merasa kurang senang bila Nasha tidak keluar samadengannya. Dia dapat merasakan bahawa Nasha dan Faries lebih dari hubungan PAdan Boss. Namun dia cepat mengusir sangkaan begitu kerana jika Fariesbenar-benar sukakan Nasha. Kenapa Faries membiarkan sahaja dia memeluknya dihadapan Nasha. Mungkin bukan Faries yang sukakan Nasha. Tapi Nasha yang sukakanFaries. Dia tidak akan membenarkan perkara ini berlaku kerana dia mahu Fariesuntuk dirinya. Tiada wanita lain yang berhak memilki hati Faries selain daridirinya. Dan dia sudah bercadang akan melakukan sesuatu malam ini semoga orangtahu bahawa Faries itu miliknya. Ernisa tersenyum puas.

 

Sebaiksahaja Ernisa pergi. Encik Faries kembali kepada modenya yang tidak mahuberbicara dengan aku. Sepertimana yang di katakan kepada Ernisa tadi. Dia hanyamemerlukan aku kerana mahu aku membantu dan menyediakan keperluannya sahaja dantidak lebih dari itu.


 

Previous: Bab 46
Next: Bab 48

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.