Home Novel Cinta From Boss with Luv
Bab 37

Dari jauh Faries memerhatikan Nasha bersama dengan pelakonbaru yang bernama Rizal. Dia tidak menyangka isterinya Nasha punya ramaipeminat lelaki. Dia sepatutnya merasa tidak senang hati melihat lelaki-lelakiitu cuba menarik perhatian isterinya namun dia tidak merasa tergugat denganmereka. Entahlah mungkin kerana Nasha itu sudah menjadi miliknya maka dia tidakperlu khuatir.

 

Dari apa yang dia perhatikan Rizal cuba untukmendapatkan perhatian Nasha namun wanita itu seperti tidak berminat hendakberurusan dengannya. Apa hubungan Rizal dengan Nasha? Kalau Ehsan dia tahuEhsan berminat dengan Nasha. Tapi Rizal pula? Adakah Rizal turut sukakan Nasha?Dia masih ingat akan peristiwa beberapa bulan yang lalu Nasha mengatakan kepadaRizal bahawa dia adalah teman lelakinya. Kenapa Nasha berbuat begitu? AdakahRizal dahulu teman lelaki Nasha?

 

“Tak sangka your PA ramai peminat Faries,” tegurPuteri Ernisa lalu tersenyum. Dia duduk di kerusi bersebelahan dengan Fariesturut memandang kearah PA Faries bersama dengan pelakon baru yang bernamaRizal. Tadi dia ternampak Ehsan bersama dengan Nasha. Kini Nasha bersama denganRizal pula.

 

Faries tersentak bila Puteri Ernisa menegurnya. Diamembetulkan kedudukannya dan berminat ingin tahu akan komen yang di berikanErnisa mengenai Nasha.

 

“Ramai peminat?? Really? Orang cantik macam dia tenturamai peminat,” jawab Faries acuh tak acuh. Faries mencapai botol eviannya lalumembuka penutupnya. Dia mencapai gelas lalu menuang air kedalamnya. Gelas itudi suakan ke mulutnya dan meneguk air putih itu perlahan. Matanya tidak lepasdari memandang kearah Nasha yang ditinggalkan bersendirian oleh Rizal dan kinidia berjalan menuju kearah mereka.


“So you pun ada hati dengan your PA lah ni?,” usikPuteri Ernisa bila Faries memberi komen sedemikian. Dia mahu melihat reaksiFaries bila dia bertanya soalan demikian. Ingin tahu akan perasaan Fariesterhadap pembantu peribadinya. Yelah dia tidak akan benarkan Nasha potong jalannyakerana dia benar-benar sukakan Faries.

 

“Huh..kalau ye kenapa?,” jawab Faries lalu tersenyumingin mendengar komen Ernisa seterusnya bila dia berkata demikian.

 

“You bergurau kan? I know you bergurau…she’s not yourtaste,” jawab Ernisa dengan yakin. Dia tahu taste Faries dalam memilih pasanganhidup. Faries sukakan wanita yang cantik and sophisticated, Faries tidak akanmemilih wanita yang cantik tetapi tidak sophisticated. Nasha might be prettywoman but Faries tidak akan terpikat dengan wanita biasa seperti Nasha.

 

“Oh really?? So you know so much about me, wanita yangbagaimana menjadi pilihan I,” tanya Faries lalu memandang tepat ke wajah PuteriErnisa bila dia mengatakan wanita seperti Nasha bukan citarasanya.

 

“Mantan teman wanita you dulu..kalau tak models..ahlisocialite or someone like me..so wanita seperti Nasha totally out of question,”jawab Puteri Ernisa cuba untuk menarik perhatian Faries. Dia tahu Fariessukakannya. Kalau tidak masakan Faries bersetuju untuk makan malam bersamadengannya malam ini. Mereka tidak ada shooting malam ini. Dan dia mengajakjejaka kacak itu untuk makan malam bersama dan Faries menerima ajakannya.

 

Faries hanya mampu tersenyum mendengar komen Ernisa,dia mengambil keputusan untuk tidak memberi sebarang komen tentang pendapatErnisa tentang citarasanya terhadap wanita. Dia rasa tidak perlu, lagipun Nashasudah begitu hampir dengan mereka. Dia tidak mahu Nasha tahu mereka sedangbincangkan tentang perkara itu.

 

“So Nasha siapa you pilih Ehsan atau Rizal?,” soalErnisa sebaik sahaja Nasha berada di hadapan mereka.

 

Aku menjeling bila Puteri Ernisa bertanya aku soalan itukepadaku di hadapan Encik Faries. Eii..kalau tidak kerana aku ni seorang wanitayang penyabar dah lama aku tinju-tinju muka si Puteri Ernisa tu. Apa lagi nakmengorat laki aku lah tu? Encik Faries pula suka sangat melayan dia. Eii geramaku. Apa dia tidak tahu ke aku tak suka dia begitu rapat dengan Puteri Ernisa?Makin di layan pula. 

 

Encik Faries nampak ke aku bersama dengan kedua-duajejaka itu? Kalau dia nampak kenapa dia kelihatan selamba sahaja seperti tidakkisah. Macam tak ada perasaan pula. Issk Encik Faries ni pun satu suka sangatmenduga hati aku. Kalau sayang dan sukakan aku cakaplah jadi aku tidaktertanya-tanya. Ini tidak. Selamba sahaja. Apa dia tidak cemburu melihat akubersama dengan mereka tadi. Atau Encik Faries sememangnya tidak merasa cemburukerana dia tidak punya perasaan apa-apa terhadap diri aku. Sedih aku bilamemikirkannya. Encik Faries tak tahu ke aku sudah mula sayang dan cintapadanya. Tidakkah dia perasan aku seringkali merajuk hati bila dia tidakmemberi aku perhatian.

 

“Ermm susah nak pilih, tough call,” jawabku denganwajah selamba sengaja hendak menyakitkan hati Encik Faries. Dia selalu sakitkanhati aku bila asyik bersama dengan Puteri Ernisa sejak berada di NZ sedikitpuntidak meluangkan masa bersama dengan aku. Ingatkan bila berada di NZ dia akanmembawa aku bersiar-siar melihat keindahan bumi NZ. Hampa dia tidak planapa-apa langsung kerana schedulednya hanya padat dengan shooting selama kamiberada di sini. Aku pula sudah diibaratkan seperti lamp post mengikut mereka kesana kemari.

 

Faries memandang wajahku tanpa berkedip bila akumemberi komen sedemikian. Ha baru dapat attention dia. Aku tahu dia tersentapbila aku berkata demikian. Hati dan perasaan dia sahaja aku hendak kena jaga,hati dan perasaan aku sikitpun dia tidak ambil peduli.

 

“Wah really?? You memang hebat Nasha..dua orang lelakicuba merebut hati you..you should act in this movie,” ujar Ernisa sambiltersenyum. Memang sukar hendak membuat pilihan jika kedua-dua lelaki itu samahebat.

 

“I tidak suka drama..dan I tidak minat berlakon,”jawabku lalu tersenyum sinis menyindir Encik Faries. Encik Faries masih lagimemandang tepat ke wajahku. Aku tahu dia marah bila aku komen sedemikian.Lantaklah aku dah tak kisah lagi, bukankah semalam dia rela untuk melepaskanaku jika aku suka pada Ehsan. Jadi kenapa dia harus terasa hati bila akumemberi komen sedemikian.

 

“Too bad..eh oklah I nak go back to my room..Fariesdinner at 7.30pm,” ujar Puteri Ernisa lalu bangun dari kerusinya. Dia mencapaisandalnya lalu mengekori entouragenya menuju kearah Hotel. Puteri Ernisamempunyai ramai pengikut kemana sahaja dia pergi. Almaklumlah pelakon wanitapopular.

 

Dinner at 7.30pm?? Wah senang sahaja dia confirmdinner date dengan Puteri Ernisa. Habis aku hendak dinner dengan siapa? Oh yaaku lupa..aku boleh dinner dengan Ehsan atau Rizal. Bukankah kedua-dua merekaitu sukakan aku? Sedangkan suami aku sendiri lebih rela dinner dengan oranglain. Radangku dalam hati. Kalau aku tahu begini keadaannya tidak ingin akuikut Encik Faries ke NZ. Aku hendak mengadu dengan Encik Aliff. Huhu. EncikAliff sudah ku anggap seperti abangku.

 

Aku menuju kearah meja. Tote bag yang selalu ku bawabersama bila ke set ku letakkan di atas meja. Aku menyimpan barang-barang EncikFaries ke dalam tote bag tersebut tanpa memperdulikan Encik Faries yang masihmemandang ke arahku. Aku tahu dia memerhatikan gerak geriku sedari tadi. Namunaku malas hendak menegurnya. Hatiku benar-benar bengkak dengan perangai tidakendahnya itu.

Previous: Bab 36
Next: Bab 38

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.