Home Novel Cinta From Boss with Luv
Bab 40

Aku meletak handphone di meja sisi. Bibirku menguntumsenyum teringatkan akan pesanan Encik Aliff tadi. Flirt with your husband!Serious ah nak kena flirt with your own husband. Bab-bab tu aku belum mahirlagi kerana aku seorang wanita yang pemalu. Belum pernah mengoda mana-manalelaki. Haha. Aku bergegas menuju kearah pintu lalu membukanya.

 

Encik Faries..eh silap ‘abang’ Faries berdiri tercegatdi muka pintu adjoining room memandangku dari atas hingga bawah. Oh fish headcurry..hehe baru aku terperasan bahawa aku terlupa hendak memakai robe semasamembuka pintu untuknya tadi. So aku kelihatan seksi dengan hanya memakainightie. Tapi tak lah seseksi Victoria secret nightie.

 

“Awalnya balik…?,” tegurku agak kalut bila Fariestersenyum nakal bila memandang kearahku. Yelah aku ingatkan dia balik lewatspend time dengan Princess ‘Medusa’ tu. Nickname baru ku beri pada PuteriErnisa. Kalau sesiapa yang tahu Medusa tu maka tahu akan mengapa aku berinickname tu kepadanya. Kerana sesiapa melihatnya akan bertukar menjadi statue.Kenapa dinner dengan Medusa tu tak best ke kurang 2 jam dah balik?

 

Faries tidak segera menjawab soalan Nasha yangbertanya mengapa dia pulang awal. Sudah dia rindukan isterinya tentulah diapulang awal untuk menemaninya. Tidak disangka pula isterinya kelihatan seksimalam ini. Senyuman tidak lekang terukir di bibirnya.

 

My mistake sebab menganti nightie terlalu awal. KanEncik Faries dah pandang aku semacam. Aduh! Aku menyentuh dagu Encik Faries lalumengalihkan pandangannya tepat ke wajahku dari mata nakalnya memandang ke arah tempatlain. Oh gosh macamana aku boleh terlupa hendak mengenakan robe. Aku menjadisegan sendiri.

 

“Kenapa?? Tak suka I balik awal??,” tegur Faries lalumasuk ke dalam bilik Nasha. Dia meletak paper bag saiz sederhana besar di atasmeja. Dia menanggalkan loafersnya lalu duduk menyandarkan badan di headboardkatil di tempat Nasha selalu tidur dengan wajah selamba. 

 

Siapa kata aku tak suka dia balik awal? Suka..tadinyaaku ingat dia pulang lewat maka aku sudah plan hendak tidur awal. Sebab itu akusudah ganti nightie. Sebab aku tahu, kalau dia pulang lewat dia tidak akanmengangguku kerana dia sedia maklum aku selalu masuk tidur dalam jam 10.30malam. Tapi sekarang baru pukul 9.00 malam Encik Faries sudah balik.

 

“I've bought sandwich for you,” ujar Faries perlahannamun matanya tidak lepas dari memandang kearah Nasha. Nasha looks sexy in thatsimple nightie. Bisiknya nakal. Melihatkan isterinya itu seksi, sedikitsebanyak menaikkan nafsunya.

 

Aww how sweet! Dia ingatkan aku juga. Mungkindisebabkan itu juga dia balik awal kerana takut aku mati kelaparan. Sayang jugadia dengan aku eh?

 

Eh Encik Faries ni? Dia dah mula pandang aku lainmacam. Serba salah aku dibuatnya. Salah aku juga berpakaian seksi begini.Please don’t stare at me. Eyes on the face.

 

“Thanks, but I dah makan dinner tadi,” jawabku sedikitgugup. Aku menjadi serba tidak kena bila Faries memberi aku pandangan sebegitu.Aku segera mencapai bathrobe yang kuletak di atas sofa lalu mengenakannya. Fuhh selamat. Now tak segan sangat sebabdah modest. Haha.

 

“Dah makan dinner?? You keluar tadi?,” soal Farieslalu memandang tepat ke wajah Nasha bila wanita itu mengatakan dia sudah makanmalam. Nasha makan malam di mana?? Dengan siapa?? Faries ingin tahu semuanya.

 

“Err tak..I ambil your instant organic oats tadi..soI’m quite full,” jawabku lalu menyimpan paperbag berisi sandwich yang di beli EncikFaries ke dalam mini fridge.

 

“Ok,” jawab Faries mengeluh lega bila Nasha mengatakandia tidak keluar kemana-mana dan berada di dalam biliknya. Semasa dia keluarmakan malam bersama dengan Puteri Ernisa, dia sebenarnya tidak begitu berminatuntuk makan malam bersama. Namun dia tidak sampai hati hendak menolak pelawaanPuteri Ernisa. Dia tidak tahu kenapa dia mahu ingin segera pulang ke bilikhotel. Dia merasakan tidak senang meninggalkan Nasha sendirian di bilik bilamengetahui ada 2 orang lagi jejaka yang berminat dengan isterinya.

 

“So how’s your dinner date?,” soalku ramah lalu dudukdi hujung katil. Sudah menjadi kebiasaan ku bila Encik Faries berada di katilaku akan duduk di hujung katil jauh darinya.

 

“Let’s not talk about it..I’m not in a mood,” jawabFaries lalu menanggalkan jaket yang dipakainya tadi. Nasha terlalu baik. Manaada seorang isteri yang sanggup bertanya bagaimana makan malam suaminya denganwanita lain. Tidak ada. Hanya Nasha sahaja yang boleh berbuat demikian.

 

Not in a mood? Ok tadi gaduh dengan Medusa ke?Baguslah kalau begitu. Ada baiknya. Aku tersenyum sendiri. Aku mencapai jaketEncik Faries ingin sangkutkannya ke hanger. Bila tiba-tiba Encik Faries menariktanganku perlahan tidak membenarkan aku bangkit dari katil. Aku kembali dudukdi sisinya bila dia berbuat demikian. Wajahnya ku pandang. Encik Faries hanyamendiamkan diri, namun dari lirikan dan pandangan matanya itu aku dapat membacaapa di fikirannya. Aku menelan air liur bila Encik Faries bangun lalu duduk begituhampir denganku. Rileks Nasha. Rileks. Pujuk hatiku. Aku tidak mahu perasaangementar menguasai diriku. Flirt with your husband. Perkataan Encik Aliffterngiang-ngiang di cuping telingaku.

 

Melihatkan Nasha tidak memprotes dan seperti mengizinkannyadia cuba lebih dari itu. Faries menyelak helaian rambut Nasha yang menutupipipinya dan tanganya membelai wajah Nasha lembut.   

 

Sentuhan Encik Faries cukup membuatkan jantungkuberdebar hebat. Encik Faries menghampiriku dan duduk begitu rapat denganku sehinggaaku dapat merasakan kehangatan tubuh Encik Faries. Encik Faries mencium pipikananku lalu leher dan seterusnya di tengkukku dengan perlahan. Tubuh badankuseakan memberi respon dengan sentuhan Encik Faries. Aku memeluk tubuh EncikFaries erat memberinya peluang untuk berbuat demikian. Ah! aku cintakan EncikFaries. Airmataku mengalir perlahan kerana aku benar-benar cintakan EncikFaries dan tidak mahu kehilangannya.

 

Faries berhenti lalu memandang ke wajah isterinyaingin tahu akan reaksi Nasha bila dia berbuat demikian kerana Nasha tidakbersuara dan hanya mendiamkan diri bila dia berbuat begitu padanya. Haruskahdia berhenti atau teruskan?

 

“Why do you stop…,” rayuku perlahan lalu memandangwajah Encik Faries. Tidak ada rasa segan dan malu pada Encik Faries lagi. Akumahu bersama Encik Faries malam ini. Aku ingin merasa nikmat melayari bahterabersama Encik Faries. Aku rindukan Encik Faries.

 

“Are you ready for this?? Sure??,” ujar Faries lalumencium tengkuk isterinya lagi. Dia ingin kepastian dari Nasha. Sepertimanayang di katakan dia tidak akan memaksa jika Nasha belum bersedia.

 

“Yes..,” jawabku perlahan, jariku membuka butang bajukemeja Encik Faries satu persatu lalu menanggalkan baju kemeja yang di pakainyatadi. Faries tersenyum lagi, dia memeluk Nasha lalu membaringkannya di katil,manakala tangan kirinya mematikan lampu sisi. Bermulalah episode malam pertamakami bersama sebagai pasangan suami isteri. Aku pasrah di dalam dakapan EncikFaries.


 

Previous: Bab 39
Next: Bab 41

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.