Home Buku Fantasi The New King
Info#4
Assalamualaikum semua, ya arc yang tak terlalu panjang. Sebenar yang buat cerita tu banyak sebab banyak watak yang harus di dialog kan... Lain lah kalau watak tu pendiam macam Tama.. tak apa ..


Tak sangka dah sampai bab 40. Pencapaian terbaik den setakat ini. First time den buat cerita sampai bab 40.. 🤩 hmm memang pun..


Sebenarnya den dah fikir lama cerita ini. Cuma konsep nya agak pening fikirnya.. den dah simpan idea sampai bab terakhir ni.. cuma jalan cerita arc den terpaksa fikirkan sendiri lah. Idea dah ada cuma jalan cerita belum ada.


Lagi satu konsep.. den mula2 nak buat kisah pasal dunia itu setiap orang ada power level masing-masing.. itu menentukan tahap seseorang tu lah. Maka tersebut lah kisah orang yang memiliki power level nya 0 .. jadi dia di anggap lemah oleh orang-orang.. tetapi yang orang lain tak tahu.. dia ada power of heart .. yang kuat lah.. bukan dia saja. Ada orang lain juga power level nya kosong tapi power of fear, power of justice, macam2 la idea den masa tu.


Tapi jalan cerita yang macam tu terlalu cliche... Jadi selepas di fikirkan secara matang.. den angkat kah konsep Core... Dan tema raja.. core tu terinspirasi dari pusat den... Klau dalam eng itu centre.. den pun saja2 translate balik centre tu. Keluar la teras.. teras tu den translate je eng. Keluar kah Core.. idea yang menarik. Den pun guna perkataan Core.. yang mulanya den nk letak center atau centre. Den lupa lah ejaan nya macam mana.


Den not bad la dalam english. Cuma ada beberapa perkataan yang mengelirukan den. Contoh sebutan Buy ..  sebutan nya boleh sama By ... 😂 Lama kelamaan, den faham la.. kalau letak dalam ayat . Orang akan tau maksudnya tanpa keliru...


Watak mr. Ragaman ni terinspirasi dari lagu faizal tahir. Hahaha😂.. korang tahu lah. 


Kepada sesiapa yang ingin tahu siapa Man? entahlah.. den pun tak tau..


*Padahal dah fikir panjang 😬 rahsia

Kalau nak cepat update . Baca lah dekat wattpad.. id den RyzalAlmarzy atau taip je tajuk cerita nya.. dekat situ den dah letak peta dunia cerita ni .. 


Sekian ..



Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

Karya lain oleh Ryzal Almarazy