Home Novel Cinta Aku Benci Kau!
review pembaca 3
Di review oleh: Bica Bie Comel
Tarikh Review: 17 November 2013.
Tajuk Novel: Aku Benci Kau!
Penulis: Rabihah Nur Ridhuan
Terbitan: Buku Prima.
SAAT PERTAMA MEMBACA NOVEL INI KITA MULAKAN DENGAN KISAH SURAYA IAITU ISTERI ADAM DAN MAMA DARIUS, SURAYA SEORANG ISTERI YANG BAIK DAN SETIA TETAPI ADAM MANUSIA KEJAM…SUAMI JAHAT…DERA ISTERI…SERTA MENJUAL ISTERI SENDIRI KERANA WANG…
MAK ADAM PUAN HENDON LAGI LA SEORANG WANITA JAHAT, MALAH PUAN HENDON LA BAGI IDEA KAT ADAM INI AGAR BAGI ISTERINYA SURAYA, DEKAT ORANG PUTIH UNTUK DAPATKAN TENDER YANG BERNILAI 1.2 BILION.
SAKIT HATI BETUL DENGAN ADAM DAN PUAN HENDON SUDAH LA BUAT SURAYA MACAM TO , DI BURUK KAN PULAK SURAYA DEPAN ANAKNYA DARIUS…DAN APAKAH YANG TERJADI KEPADA SURAYA LEPAS ITU YE…BACA SENDIRI DALAM NOVEL INI???????
DARIUS PUN MEMBESAR DENGAN MEMBENCI PEREMPUAN…BAGINYA PEREMPUAN SEMUA UMPAMA PELACUR SAHAJA…DARIUS SEORANG YANG TERKENAL DALAM BIDANG PERNIAGAAN DAN MENJADI KEBANGAAN PUAN HENDON.BAGI MEMBOLOT JAWATAN TERTINGGI DALAM SYARIKAT,PUAN HENDON BERHAJAT MENJODOHKAN DARIUS DENGAN MIASARAH ADIK MOKHTAR IAITU ANAK TAN SRI NAJIB DAN PUAN SRI ZAIDAH TETAPI HASRAT TAK TERCAPAI PUN…KERANA TERSEBAR VIDEO YANG MENUNJUKKAN DARIUS ADALAH SEORANG GAY.ANGKARA ZETTY DAN MOKHTAR YANG TELAH MENGUPAH ORANG UNTUK MENCIPTA VIDEO HUBUNGAN SONGSANG TERSEBUT DAN MELETAKKAN DARIUS SEBAGAI WATAK UTAMA. KERANA SAKIT HATI DENGAN DARIUS (KENAPA ZETTY DAN MOKTHAR SAKIT HATI ???? BACA DALAM NOVEL INI !!!!!!!!!!)
BAGI ZETTY DAN MOKHTAR TERSEBARNYA VIDEO TERSEBUT MAKA TERCALAR IMEJ BAIK DARIUS.
DARIUS YANG SAKIT HATI KERANA TERSEBAR VIDEO PALSU ITU TERPAKSA MENGIKUT PLAN PUAN HENDON UNTUK BERNIKAH DENGAN ADLENE KAYRA.
SAPA ADLENE KAYRA..MACAM MANA PUAN HENDON KENAL KELUARGA KAYRA…CARI DALAM NOVEL YA!!!!!!!!!!
KAYRA SEORANG DOKTOR BERKAWAN RAPAT DENGAN DANISH ISKANDAR SEORANG PEMUDA LEMBUT,PERSAHABATAN MEREKA YANG IKHLAS INI TIDAK DISUKAI OLEH PUAN MUNIRAH MAK KAYRA…
TANPA MENGETAHUI NIAT JAHAT PUAN HENDON KELUARGA KAYRA TERPERNGKAP DALAM RANCANGAN PERKHAWINAN AGENDA PUAN HENDON.WALAUPUN KARYA TIDAK SUKAKAN DARIUS,KAYRA TERPAKSA BERNIKAH JUGAK….KENAPA KAYRA BERNIKAH DENGANN DARIUS…APA YANG BERLAKU…BACA DALAM NOVEL INI!!!!!!!
DARIUS SEORANG YANG KEJAM…TETAPI MASIH ADA BELAS KASIHAN LAGI KEMATIAN ADAM AYAHNYA MENGUBAH KEHIDUPAN DARIUS….INSAF KE TIDAK DARIUS…. DAPATKAN DALAM NOVEL INI????????APA PULAK YANG TERJADI KEPADA PUAN HENDON??????
DAPATKAN JAWAPAN NYA DALAM NOVEL INI……..

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.