Home Novel Komedi/Romantik Komedi Hello Mr.Husband
Hello Mr.Husband
Lynn_fouzee
10/7/2020 15:13:27
651
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Senarai Bab
Bab 2

"I know i'm not alone,I have You,My God Allah!!"


"Betul ke apa yang aku buat ni?"soal Waina sendirian.Matanya memandang lembut ke arah Tisya yang berusia 9 bulan.


Kesian anak ummi,baru 9 bulan dah kena hidup tanpa papa,maafkan ummi ya,sayang.


Waina sanggup serahkan syarikat Khat Sdn.Bhd pada bussiness partner nya,Sara.


Tapi tak apa,lima puluh peratus akan dibank in kan pada Waina setiap dua bulan.Dengan duit yang ada,Waina membawa diri ke daerah Seoul,tempat dimana ayahnya bersemadi dan tinggal dahulu kala.


Kim Cheol Hwan,ayah kepada Aisya Huwaina Kim.Memang Huwaina kacuk,dan dia sangat iras ayahnya.


Jadi untuk bercakap bahasa korea,langsung tidak menjadi masalah bagi Waina.Sesudah sampai,Waina membuka pintu rumah dua tingkat itu.


"Assalamualaikum.."ucap Waina perlahan.Dia mengangkat barang barangnya masuk ke dalam rumah tersebut.Sebelum itu,sempat Tisya diletakkan di atas sofa.


(Bahasa Korea)


"Appa..Huwaina datang balik sini,insyaallah,Waina akan kembalikan keceriaan dalam rumah ni bersama Tisya,appa,Waina harap appa ada temankan kami,ummi pun.."kata Waina sambil tersenyum.


Waina beralih di sekitar rumah tersebut.Direnung satu persatu frame yang ada disitu.Sedih..


Waina mendukung perlahan Tisya sebelum dibawa ke tingkat atas.Tisya diletakkan di atas tilam bilik tetamu sebelum Waina menepuk perlahan peha kecil Tisya.


Waina juga turut terlelap.


                                     💔💔💔


"Yaaahh!!Jinhwan!Junhoe!Chanwoo!Jiwon!Yunhyeong!Donghyuk!Bangunlah pabo!"


Okay..Leader sudah menjerit melawan ayam yang sedang berkokok.Kita tengok siapa menang!


Cubaan pertama,gunakan SUARA!


Dan gagal.


"Woi,gila!Bangunlah lembap!"B.I memukul kepala sekor sekor,payah sangat,haa!!


Cubaan kali kedua,guna FIZIKAL!


Dan gagal.


Okay kita cuba kali terakhir.


"Woi kebakaran woi bangun woi aku taknak mati rentung sebab nak kejutkan kau woi bangun!!"B.I sudah terjerit bagai nak gila.


Chanwoo buka mata tapi Bobby usap kepala dia.


"Jangan bangun,dah klise sangat cara dia,sambung tidur aje.."arah Bobby,Chan apa lagi,terus tup!


"Eyyy..Tak guna betul,lantak koranglah!Frust aku macam ni,aku just nak remind harini ada fanmeeting dekat Seoul,bongok bongok sekalian,so tolonglah cepat bersiap demi IKONIC.."B.I sudah pergi.


"Whut?!Whatdehek dia tak bagitahu awal awal?"belaka lari macam tak cukup tanah.Mulalah berebut tandas.Huh!!


Di meja makan,masing masing jeling B.I geram.


"Apa pandang tak puas hati?Memang salah korang lah bengong!"kata B.I yang sedar pandangan masing masing macam nak telan dia yang tak berapa nak sado ni.


"Kau patut cakap awal awal..Tak yah nak jerit macam tu,skip aje,teruslah cakap ada fanmeeting arini.."bebel DK.


"Ah lantak akulah.."balas B.I selamba.Tiba-tiba Jun bangun pergi tandas.


"Haa..Tu dah kenapa?"soal Bobby pelik.


"Aku lupa gosok gigi.."


"Pabo!!"jerit mereka semua.


                           💔💔💔


"sarangeul haetta uriga manna,jiuji mothal chueogi dwaetda,bolmanhan mellodeurama,gwaenchaneun gyeolmal,geugeomyeon dwaetda,

neol saranghaetta,"nyanyi B.I.


"Ah kau happy sangat,benci pulak aku tengok.."rungut Bobby.


"Kau memang camtu,dengki.."perli B.I.


"alah alah x yah la amik serious sngt,you know i was joking kan.."


"Okay Jiwon..Okay..Weyh,mana dorang semua?"soal B.I.


"Tak kemana lagi melainkan flirt dengan fans dorang,hii,tak paham betul!Suka diorang dengan serabut serabut fans?Kalau aku,umph,mintak jauh ahh.."


"Aku pun,gila apa nak berkepit,wey,tapi kan,hati aku terdetik sesuatu lah,aku rasa kan aku terpanggil untuk tamatkan zaman bujang aku ni.."luah B.I.


"What?Seriously,apahal pulak?"Bobby terkejut.


"Taklah,mula aku mimpi aku ada pegang satu tangan chingu ni,pastu dalam mimpi tu aku just nampak mata cantik dia aje,and then petunjuk lain,si Jun tu tetiba cakap dia nak kawin,aku rasa,masa aku dah dekatlah.."kata B.I lagi.


"Wait,wait!Such a nonsense Han Bin,apa ni?Rilek lu,kau,Jun,nak kahwin?Kita still young lagilah.."kata Bobby.


Semasa jalan jalan makan angin,Bobby dan B.I terserempak dengan seorang wanita berjubah peach lembut bersama tudung dan penutup muka(?) *means niqab.


"Wey kau tengok dia,pelik gila,tengah panas macam ni pakai macam tu,eerrgghh,aku tengok seksa.."komen Bobby.


B.I hanya mengangguk tapi apa yang menarik perhatian,baby dalam stroller tu,tembam lain macam,B.I yang memakai mask mendekati.


"Annyeonghaseyo.."sapa B.I.Langkah Waina terhenti seketika.Uh,macam penculik,kang tak pasal dibawa lari anak aku.


"Uwekk..Uwekk.."cepat sahaja Tisya menangis,seram mungkin dengan lelaki bertutup muka itu.Cepat cepat Waina mendukung lalu menepuk nepuk belakang Tisya.


(Bahasa Korea)


"Awak dah takutkan anak saya.."kata Waina geram.B.I terkejut sebab serious dia fasih gila.


"Orang korea?"soal B.I ragu ragu.


"Tak..Dan tidak bekeperluan untuk awak tahu mengenainya.."balas Waina.


"Oh,dalam bahasa lainnya,you are not korean,hey!Kami di korea diajar erti beradab sopan sesama rakyat dan juga pelancong luar,jadi,tolong hargai sikit.."rungut B.I.


"saya bukan pelancong luar,awak yang dah cari pasal dengan anak saya,ibu mana aje tak marah?"


B.I perlahan lahan membuka mask tersebut,mulanya mulut Waina ternganga di sebalik niqab tapi sedaya upaya dikawal.


SIAPA JER TAK TERKEJUT WEYH BILA JUMPA KIM HAN BIN AKA B.I IKON?


"jadi?Dah kenapa nak bukak mask awak?Nak suruh saya terkejut awak B.I Ikon then harapkan saya mintak maaf lepastu mintak sign awak?"perli Waina.


"So..You did know me,I guess.."B.I bersuara geram,pergh minah ni,kuat betul iman dia sampaikan tak teruja langsung nampak dia.


"Okay fine,you didn't response any interested to me,but i just want to hug your baby,please,just this time.."rayu B.I sambil memakai kembali masknya.Bobby sudah hilang entah tak tahu mana.


Lambat lambat Waina menyerahkan Tisya kepada B.I.Tisya yang masih merengek tadi terdiam.Bila B.I acah angkat Tisya tinggi tinggi Tisya gelak comel.


"Comelnya..Siapa nama?"soal B.I.


"Tanya dia buat apa?Dia tak boleh bercakap pun lagi.."kata Waina jengkel.


"Ouh,okay,saya tanya eomma dia,nama dia apa?"


"Tisya,Tisya Humaira.."


"So..Mana appa dia?"


Waina terdiam.Cepat cepat Waina ambil Tisya di dalam dukungan B.I.


"Mianhe,saya dah lambat.."kata Waina tergesa gesa.Namun Tisya langsung tak bagi kerjasama apabila tangan kecilnya gigih mencengkam baju B.I,tidak ingin melepaskan lelaki handsome itu pergi.


"Sabarlah,anak awak pun tahu erti sabar,mesti rindu appa dia ni,mana appa dia?"


Sekali lagi B.I menyoal soalan yang sama.Namun Waina bertindak kasar dengan menarik tangan Tisya lalu diletakkan di dalam stroller.Galak Tisya menangis.


"Hey,you hurt Tisya!!"ujar B.I geram.


Waina terus beredar dari situ.Dan B.I perasan sesuatu.


Mata dia..


Haa..!!Kenapa dengan mata dia agak agak nya ya?


Vote and comment okay..




Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

Karya lain oleh Lynn_fouzee