Home Novel Komedi/Romantik Komedi The Beautiful Breakup
The Beautiful Breakup
Nazirasso
5/2/2022 23:26:17
728
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Senarai Bab
Bab 1

  “Woi,cepatlah sikit bersiap! Lambat gila kau siap,dah lewat nih”, rungut Afiya yang dari tadi menunggu Hannah bersiap.

“Jap , aku nakpakai kasut je ni”, balas Hannah,seorang gadis ayu , cantik semanis wajahnya.

Sebaik sahaja Hannahmenutup pintu kereta,kaki Afiya terus memecut pedal minyak selaju mungkin.

“Mak oii,lajunya kau bawak!! slow-slow boleh tak? Aku tak nak jumpa malaikat awal sangatweh, aku belum habis balas jasa mak ayah aku ”, teriak Hannah ,terkejutdengan aksi Afiya.

"Siapa suruh kau siap lambat sangat, meeting ni penting tau ,lembab!!", marah Afiya ,terkenal dengan mulut yang cakap lepas, takda insurans langsung!

 "Assalamualaikum miss,selamat datang,miss berdua ni datang untuk meeting hari ni ya?"

Hannah tersenyum dan mengangguk.

"Jom, ikut saya, saya tunjukkan tempat", tegur seorang staff pejabat yang ramah sambil tersenyum sebaik sahaja melihat Afiya dan Hannah melangkah masuk ke pejabat pendaftaran.

  Meeting yang dijalankan utnuk perbincangan tentang pelajar di universiti tersebut berjalan dengan lancar. Hannah keluar dari bilik dengan wajah yang letih, mana taknya meeting tersebut perlukan dia untuk presentkan modul terbaru untuk pelajar semester baru.

Lafaz Alhamdulillah diucapkan sebaik sahaja meeting tersebut berjalan lancar walaupun ketibaan mereka tadi agak kelam-kabut.

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.