475
Kategori:
Genre:
Senarai Bab
Bab 2

Kerana Aku Tercipta Untuk Mu

Sinopsis


Kehilangan seorang ibu membuat hidup Ayla kesunyian. Dalam meniti hari-hari yang mendatang tanpa kasih daripada ibu bapa. Ayla bagaikan terumbang-ambing di alam fana. Dia hampir putus asa untuk meneruskan kehidupan ini. Namun takdir telah mengubah segalanya.

Pertemuan yang tak dirancang telah menyatukan dia dengan seorang jejaka yang tidak pernah dicintai kerana satu insiden yang tidak disengajakan. Akhirnya mahligai yang tidak pernah diimpikan terbina kerana sikap iri hati Zakri terhadap Ayla.

Walaupun berat mahu menerima dugaan ini. Namun Ayla berusaha membuka pintu hatinya buat lelaki bernama Aydan yang kini telah menjadi suaminya. Perkahwinan yang dibina pada awalnya bahagia sehingga hadirnya insan ketiga dalam hubungan mereka.

Camelia datang kembali dalam hidup Aydan setelah meninggalkannya sewaktu majlis perkahwinan mereka sepatutnya dilangsungkan. Ayla keliru dengan perasaan Aydan terhadap dirinya. Dia merasakan Aydan hanya menganggap dirnya sebagai satu persingahan. Disebalik kekecewaan itu Ayla bertemu kembali dengan bapa kandung yang telah lama menghilangkan diri sejak usianya 10 tahun. Jauh di sudut hati dia bahagia dan gembira mengetahui ayah yang dikasih masih hidup. Namun, apabila mengingati kembali penderitaan ibunya menanti kepulangan suami tersayang menyebabkan rasa benci hadir di dalam hatinya. 

Ayla berusaha menjauhkan diri daripada Engku Malik. akhirnya engku malik mengetahui ayla adalah ank yang dicari selama ini. dia berterus terang dgn ayla. namun ayla tidak mahu memberinpeluanh kpd nga..

pad akhirnya engku malik jatuh sakit. ayla akhirnya memafkan ayahnya.. jasuh diaudut hati dia amat merindukan lelaki itu. akhirnya ayla gembira dengan adnya dua orng adik... seblum ini dia hanyalah ank tinggal.. setelah ibunya keguguran sewaktu ayahnya tiada dirumah.

ayla akui aydan menyintai setulus hatinha.. dia yang salah anggap dgn aydan.. kelahiran putera mereka mengikat kasih antara mereka.

ayla berusaja menjadi isteri dN ibu yng baik buatbkeluarga mereka..

namun kebahagiaan yang dirasai merrka dicemburui oleh camelia dan zakri. bagi zakri dia yang sepatiynya memiliki ayla dan bukannya aydan.. bagi camelia pula.. dia tidak pernah berniat mahu meninggalkan aydan.. dia hanya mahu mengejar impiannya sebagai seornag model.. dia terpaksa pergi pd hari pernikahan mereka.

kini dia menyesal atau perbuatan itu..namun dia tidak mahu melepaskan aydan kpd org lain.. kerana aydan adalah miliknya..

akhirnya dia dan zakri berpakat mahu memisahkan merrka. pelbagai cara digunakan.. namun tidak verjaya.. 

akhirnya mereka berjaya menculik anak ayla...

setelah selamat.. zakri dan  camelia mati tertembak oleh pihak polis keran cuba membunuh ayla.

akhirnua ayla dan aydan hidup bahagia..

ayla mengucapkan rasa syukur.. kerana aydan dia bertemu kembali dgn ayahnya.. kini bahagia itu adalah miloknya.. betullah jodoh itu rahsia Allah.. dan aku telah diciptakan untuk nya...

terima kasih Alllah.Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.